mentale fitheid
Anti-stress

Back to Balance, een programma gericht op personen die burn-out klachten of overwerkt of gestrest zijn.

Door middel van activiteiten, zoals wandelen, fietsen, bootcamp-oefeningen, of zelfs kanoën wordt een basis gelegd om de mentale en fysieke gezondheid te herstellen.

Kernbegrippen in de training zijn het zelfvertrouwen terugvinden, weerbaarheid opbouwen, fit worden en genieten.

Sporten is gezond, dat weten we allemaal, maar door drukke agenda’s en deadlines komt het sporten snel onderaan je lijstje met het gevolg dat je helemaal niet meer gaat bewegen. Bij energiegebrek denkt men vaak dat sporten ook te veel energie kost, maar juist van sporten krijg je energie! Fitheid vormt een buffer tegen stress. Wij willen je daarom helpen die fitheid weer terug te krijgen.

Bewegen brengt het lichaam weer in balans. Een lichaam onder hoge, langdurige stress staat in rust afgesteld alsof het aan het hardlopen is. Een hoge hartslag, snelle ademhaling en overmatige transpiratie waar geen inspanning tegenover staat. Door het lichaam de inspanning te geven waarop het staat afgesteld, kan het lichaam de hoge hartslag en ademhaling gebruiken waarvoor het bedoeld is. Als er na de inspanning voldoende aan ontspanning wordt gedaan komt het lichaam weer in balans en tot rust.

Duur van een training

Afhankelijk van het proces van de deelnemer. Nominaal is het 8 weken, 1 keer in de week, maar daar kan van afgeweken worden als het nodig is. Het proces is minimaal 8 weken om een start te maken naar een nieuw patroon van leven voor de deelnemer.

Kosten van het programma

Kosten per deelnemer is € 60 per training van 45 minuten.
Kosten training met 2 personen (duotraining) : € 30 per persoon per training van 45 minuten. 
Kosten per deelnemer in een groepje van 3 of 4 deelnemers voor 8 weken : € 160 per persoon (voor trainingen van 45 minuten)